Zašto je video nadzor u poslovnim objektima važan?

Zašto je video nadzor u poslovnim objektima važan?

Zaštita poslovanja, kao i zaposlenih, predstavlja veoma važnu stavku u svakom biznisu. Sigurni smo da ste se do sad susretali sa video nadzorom u poslovnim objektima, kao što su veliki supermarketi, restorani, advokatske kancelarije, banke, hoteli, firme...

Ako i sami posedujete poslovni objekat i razmišljate o ulaganju u opremu za video nadzor, verujte nam, da je to investicija koja će vam na duže staze doneti veliki broj benefita, a ono što je najvažnije - osećaj mira i spokojstva. 


Koje su prednosti posedovanja video nadzora? 

Prednosti ulaganja u video nadzor su brojne, a mi smo izdvojili 5 najučestalijih. 

Zaštita poslovanja 

Bezbednost u poslovanju je veoma važna. Kao i zaštita, u cilju očuvanja opreme, robe, i osećaja sigurnosti kod zaposlenih i korisnika. Gledajući na duže staze, ušteda i poboljšanje poslovanja jedni su od najupečatljivijih motiva za ugradnju video nadzora. Pored toga što ćete redukovati i sprečiti krađe, konflikte, takođe ćete vašim zaposlenima, a i vama, uliti osećaj sigurnosti i bezbednosti. 

Zaštita vas i vaše imovine neka vam bude na prvom mestu. 


Bezbednost zaposlenih i opreme

U nekim industrijama sistem sigurnosnih kamera je po zakonu obaveza poslodavca, što govori koliko je bezbednost u radu bitna. 

Zahvaljujući tehnologiji, danas u ponudi imate širok spektar mogućnosti pri odabiru opreme za video nadzor. Iako investicija nije mala, složićete se da bezbednost nema cenu. 


Sprečavanje krađa i konflikata 

Kad vaš poslovni objekat poseduje video nadzor, u velikom broju slučajeva, uspećete da redukujete i sprečite eventualne upade, krađe ili konflikte. 

Sama činjenica da vaš objekat poseduje sigurnosne kamere ili fizičko obezbeđenje, dovoljne su da spreče upad ili krađu. Takođe, zahvaljujući napretku i tehnologiji, tu su da detektuju svaki pokret, i da vas u sekundi o tome obaveste. 

Takođe, u slučaju konflikata koji mogu nastati na radnom mestu, sigurnosne kamere su tu da to zabeleže i da budu dokaz koji vam kao vlasniku može pomoći da to rešite. 


Bolje korisničko iskustvo 

Ako ste do sad imali priliku da pozovete operatere, u vezi sa kvarom na vašem televizoru ili radi nekog upita, čuli ste da će se vaš razgovor možda usnimiti radi poboljšanja korisničkog iskustva. Upravo zato se često i video nadzor postavlja, kako bi se moglo uticati na bolju uslugu, radi zadovoljenja potreba korisnika.


Skladištenje video materijala 

Skladištenje video materijala i monitoring u realnom vremenu su stavke koje vam mogu i te kako značiti. 

Desiće vam se možda da vam je potrebno da pogledate šta se desilo pre tri dana u određeno vreme i ono što vam video nadzor omogućava jeste premotavanje i gledanje tog materijala. Takođe, ako niste fizički prisutni u firmi, a važno vam je da znate šta se dešava na licu mesta, monitoring u realnom vremenu vam je mogućnost praćenja posla, neometano. 

 

Kad su mane u pitanju, spomenuli bismo jednu, koju smatramo važnom, a to je narušavanje privatnosti zaposlenih i klijenata. Kome bi još bilo prijatno da vidi kameru na mestima na kojima ona zaista nije neophodna. To bi bili npr. delovi objekta kao što su privatne prostorije za zaposlene ili toaleti. Takođe, narušavanje privatnosti se dešava i kada vlasnici firmi postave video nadzor, kao i mikrofone, bez da svoje zaposlene obaveste o tome. 

 

Za osećaj sigurnosti, kao i bezbednosti u radnim prostorijama, video nadzor je i te kako preporučljiv. Pa ukoliko ga još uvek ne posedujete, razmislite o prednostima koje smo naveli i kontaktirajte nas za više informacija. 


Posmatrajte ulaganje u opremu za video nadzor kao investiciju, nikako kao trošak.